Jäsenkirje 2.5.2023: Sote ry:n yksityisen sosiaalipalvelualan jäsenille

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto yksityiselle sosiaalipalvelualalle (SOSTES) 

SuPer, Tehy ja Erto (Sote ry) ovat julistaneet yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen (SOSTES) kaikille työpaikoille ylityö- ja vuoronvaihtokiellon.

Määräaikainen ylityö- ja vuoronvaihtokielto  

Määräaikainen ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee koko SOSTES-sopimusalaa ja alkaa 2.5.2023 klo 13.00 ja päättyy 16.5.2023 klo 13.00. Seuraa aktiivisesti liittosi viestintää.

Mitä ylityö- ja vuoronvaihtokielto tarkoittaa?

Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana SuPerin, Tehyn ja Erton jäsenet tekevät töitä ennalta suunniteltujen työvuorolistojen mukaisesti, eli ylityötä ei tehdä eikä työvuoroja vaihdeta.

Miksi julistimme ylityö- ja vuoronvaihtokiellon?

Työehtosopimusneuvottelut eivät ole edenneet Sote ry:n tavoittelemalla tavalla ja neuvottelut ovat päättyneet. Työnantajapuoli ei ole valmis pitämään kiinni aiemmin sovitusta kirjauksesta palkkaeron pienentämisestä julkiseen sektoriin verrattuna. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellolla vauhditamme neuvotteluja.

Jotta neuvottelutavoitteet saavutetaan, on tärkeää, että jokainen jäsen osallistuu ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon.

Nyt sinulla on mahdollisuus tukea neuvotteluita, joten älä suostu kiellon aikana tekemään ylityötä ja vuoronvaihtoja, vaikka niistä maksettaisiin paremmin kuin työehtosopimuksessa on sovittu.

Jukka Parkkola, SuPer ry
Mirja Kinnunen, Tehy ry
Saara Arola, ERTO ry

Lisätietoa:

Edunvalvontayksikkö/Yksityissektori