• Kenen pitää suorittaa LOVe-koulutus?

  Kaikkien, jotka osallistuvat työpaikalla lääkehoidon toteuttamiseen (perushoitajat, lähihoitajat, kodinhoitajat ja sairaanhoitajat), tulee suorittaa lääkehoidon koulutus. Osaaminen tulee varmistaa säännöllisin väliajoin, eli vähintään viiden vuoden välein.

 • Montako kertaa LOVe-tentin saa uusia?

  Se, montako kertaa saa uusia LOVE-tentin riippuu siitä, mitä paikallisesti on sovittu ja mitkä ovat työpaikan käytännöt.

 • Voiko palkkaa alentaa, jos ei pääse LOVe-tenttiä läpi?

  Palkkaa ei saa alentaa pelkästään sen takia, että työntekijä ei pääse LOVe-tentistä (lääkelaskentatentti) läpi. Ota yhteyttä luottamusmieheen, jos työnantaja on alentamassa palkkausta perustuen pelkästään LOVe-tenttiin.

 • Voiko työnantaja irtisanoa työntekijän, jos tämä ei pääse LOVe-tenttiä läpi?

  Lähtökohtana on, että irtisanomisen perusteeksi ei riitä yksistään se, että työntekijä ei pääse LOVe-tenttiä läpi. Tilanteet arvioidaan tapauskohtaisesti.

  Ota tarvittaessa yhteyttä luottamusmieheen.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Käänny esimiehesi, luottamusmiehesi tai ammattiosastosi puheenjohtajan puoleen. Katso myös: apua ongelmatilanteisiin »

Anna palautetta ja auta meitä kehittämään palvelua. Lähetä kehitysehdotuksesi Usein kysytyt kysymykset -palstaan liittyen sähköisellä lomakkeella »