Jäsenmaksut maksamatta

Jäsenmaksuja maksamatta?

Jos sinulle on käynyt niin, että jäsenmaksut ovat jostain syystä jääneet maksamatta, hoida asia kuntoon heti. Näin jäsenyys ja jäsenedut säilyvät. Pidemmän ajan katkos jäsenmaksuissa voi johtaa erottamiseen, mutta jäsenyys ei pääty ilman, että olet saanut tiedon jäsenyydestä erottamisesta. Sinulla voi siis hyvinkin olla aikaa asian järjestämiseksi kuntoon, vaikka maksut puuttuisivat pidemmältäkin ajalta.  

Tarkista jäsenmaksutilanteesi

Tarkista jäsenmaksutietosi Oma SuPer -palvelussa. Jäsenmaksuhistorian tulee olla katkoton. Jos huomaat, että maksuja puuttuu joltain ajalta, maksa kyseisen ajan jäsenmaksu ensi tilassa. Jos huomaat, että olet maksanut jäsenmaksua muulle kuin sille ajalle, jolle olet maksun tarkoittanut, olet maksanut liikaa tai huomaat muuta korjattavaa, tee korjauspyyntö sähköpostitse https://securemail.superliitto.fi. Valitse valikosta Jäsenyysasiat.

Jäsenmaksun maksaminen

Oma SuPer -palvelussa saat tehtyä viitenumeron juuri sille ajalle, jolta olet maksamassa maksua. Jos maksat jäsenmaksun ilman viitenumeroa, lisää viestikenttään jäsennumerosi, nimesi ja se ajanjakso, jolta jäsenmaksua maksat. Jos käytät viitenumeroa, ei viestikenttään tarvitse merkitä mitään, koska viitettä käytettäessä viestikentän merkinnät eivät tule näkyville.  

Jos tarvitset maksuaikaa ja haluat maksaa erääntyneet useammassa osassa

Jos maksettavaa jäsenmaksua on niin paljon, että haluat maksuaikaa, tee ehdotus maksun maksamisesta useammassa erässä. Tee maksusuunnitelmaehdotus tällä lomakkeella

Sinulla voi olla oikeus jäsenmaksuvapautukseen

SuPerin jäsenmaksusta voit hakea maksuvapautusta tietyin perustein. Vapautusta ei kuitenkaan saa ilman, että sitä haetaan. Perusteet ja vapautuksen hakulomakkeen löydät Oma SuPer -palvelusta. Voit hakea vapautusta myös ilman Oma SuPer -palveluun kirjautumista lomakkeella, jonka löydät tästä linkistä 

Oletko antanut työnantajalle SuPerin valtakirjan

Jos olet antanut työnantajalle SuPerin valtakirjan jäsenmaksun perimiseksi suoraan palkastasi, mutta näet palkkalaskelmastasi, että jäsenmaksua ei olekaan peritty, selvitä asia heti työnantajasi palkanlaskijan kanssa. Kerro, että olet antanut valtakirjan ja jäsenmaksu pitää periä palkasta.

Ehkä olet jättänyt valtakirjan esihenkilöllesi, mutta se onkin jäänyt epähuomiossa eteenpäin toimittamatta, tai tietosi ovat jääneet viemättä työnantajan palkkajärjestelmään. Syitä voi olla monia.

Olet kuitenkin aina viimekädessä itse vastuussa jäsenmaksuistasi. Siksi onkin erittäin tärkeää, että tarkistat aina palkkalaskelmasta, että jäsenmaksu on peritty sen jälkeen, kun olet jättänyt SuPerin valtakirjan työnantajalle.

Jos sinulle on ehditty jo maksaa palkkaa ilman, että jäsenmaksua siitä on peritty, hoida jäsenmaksu puuttuvalta ajalta kuntoon Oma SuPer -palvelun kautta.

Jos haluat tehdä maksusuunnitelman, tee ehdotus tällä lomakkeella