Ammatillinen koulutus

SuPerin maksullinen ammatillinen koulutus tarjoaa jäsenille erinomaisen mahdollisuuden kehittää omaa ammatillista osaamista.

Ajankohtaisia teemoja käsittelevät SuPerin koulutukset ovat ammatillista täydennyskoulutusta. Keskustele osallistumisestasi ja koulutuksen kustannuksista esimiehesi kanssa.

SuPerin ammatillisen täydennyskoulutuksen tarkemmat, ajankohtaiset tiedot ja ilmoittautumisohjeet löydät tältä verkkosivulta tai SuPer-lehdestä. Koulutusten hinnat vahvistetaan myöhemmin. Kehittämisyksikkö järjestää vuonna 2020 myös muuta ammatillista koulutusta. Seuraa ilmoittelua!

Lisätiedot ammatillisesta koulutuksesta: Raili Nurmi, puh. 09 2727 9172 tai raili.nurmi@superliitto.fi.

SuPer-ammattilainen 2020 -koulutuspäivien ohjelma on julkaistu! Tutustu & tule mukaan!

SuPerin järjestämä ammatillinen koulutus tällä sivulla:

SuPer-ammattilainen 23.–24.3.2020, Congress Paasitorni, Paasivuorenkatu 5A, Helsinki

SuPerin ammatilliset opintopäivät tarjoavat laadukkaita ja monipuolisia luentoja. Opintopäiviltä saat työhösi uusia työkaluja ammatin tueksi ja työn kehittämiseen. Luentojen aiheita ovat muun muassa teknologian rooli työelämässä, psyykkisen kivun huomioiminen kohtaamisessa, aivoterveyteen ja mielialaan vaikuttava ravitsemus ja paljon muita ammattia tukevia ja ajankohtaisia luentoja. Päivien aikana sinulla on mahtava mahdollisuus verkostoitua ja keskustella muiden osallistujien kanssa työelämän ajankohtaisista asioista.

Katso tarkempi ohjelma ja lisätiedot koulutusilmoituksesta.

HUOM! Ilmoittautuminen ei toimi Internet Explorer (IE) -selaimella tietoturvan vuoksi. Ole ystävällinen ja käytä Google Chrome, Edge, Safari, Firefox tai jotain muuta internetselainta. Lue lisätietoja täältä. 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Osastonsihteereiden ja vastaanottotyöntekijöiden ammatilliset koulutuspäivät 23.–24.3.2020,  Congress Paasitorni, Paasivuorenkatu 5A, Helsinki

Työelämä muuttuu yhä nopeammin, digitalisaatio tekee tuloaan, vuorovaikutustaidot korostuvat moninaisissa hoito- ja yhteydenpitotilanteissa, jaksaminen ja oma hyvinvointi ovat koetuksella. Tule kuuntelemaan, oppimaan, ja verkostoitumaan ammatillisilla koulutuspäivillä, jotka on tarkoitettu kaikille vastaanotoilla ja osastonsihteereinä työskenteleville. 

Katso ohjelma ja lisätiedot (pdf).

SuPerin jäsen, Ilmoittaudu tästä, kirjaudu jäsensivulle/Oma Super/SuPer Tilaisuudet. Jos et vielä ole käynyt Oma SuPer -palvelussa, lue itsellesi ensin tunnukset. Katso kirjautumisohje.

HUOM! Ilmoittautuminen ei toimi Internet Explorer (IE) -selaimella tietoturvan vuoksi. Ole ystävällinen ja käytä Google Chrome, Edge, Safari, Firefox tai jotain muuta internetselainta. Lue lisätietoa täältä.

Muut kuin Superin jäsenet ilmoittautuvat sähköisellä lomakkeella, täytä ilmoittautumislomake tästä.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Varhaiskasvatuksen ammatilliset koulutuspäivät 23.–24.3.2020,  Congress Paasitorni, Paasivuorenkatu 5A, Helsinki

Täydennyskoulutuspäivät on tarkoitettu kasvatusalalla työskenteleville lähihoitajille, lastenhoitajille, lastenohjaajille, päivähoitajille, perhepäivähoitajille ja kaikille kiinnostuneille. Lapsen turvallinen päivä koostuu monesta tekijästä. Koulutuspäivässä on tarjolla kattava ja laadukas luentopaketti näistä elementeistä.

Vuorovaikutus työssä, varhaiskasvatussuunnitelman turvalliset perusteet, valvonta, lääkehoito, haastavat asiakastilanteet varhaiskasvatuksessa ja turvallisuussuunnitelma käytännössä. Työntekijän oma jaksaminen. Tule oppimaan ja saamaan uutta näkökulmaa työhösi sinulle suunnitelluille päiville.

Katso koulutuspäivien ohjelma ja lisätiedot.

SuPerin jäsenet, Ilmoittautuminen tästä, kirjaudu jäsensivulle/Oma SuPer/SuPer Tilaisuudet. Jos et vielä ole käynyt Oma SuPer -palvelussa, lue itsellesi ensin tunnukset. Katso kirjautumisohje.

HUOM! Ilmoittautuminen ei toimi Internet Explorer (IE) -selaimella tietoturvan vuoksi. Ole ystävällinen ja käytä Google Chrome, Edge, Safari, Firefox tai jotain muuta internetselainta. Lue lisätietoja täältä.

Muut kuin SuPerin jäsenet ilmoittautuvat sähköisellä lomakkeella, täytä koulutuspäivien ilmoittautumislomake tästä.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Erikoissairaanhoidon ammatilliset koulutuspäivät 11.–12.5.2020, Solo Sokos Hotel Torni, Tampere

Hoitojaksot lyhenevät, sairaansijoja vähennetään ja yhä monisairaampia iäkkäitä hoidetaan erikoissairaanhoidossa. Kiihtyvä työtahti ja muuttuvat hoitomenetelmät edellyttävät laaja-alaista osaamista. Erikoissairaanhoidon koulutuspäivien ohjelma on suunniteltu vastaamaan työelämän muuttuviin haasteisiin. Päivien luennot muodostuvat ajankohtaisista aiheista kuten lääkehoito, kivunhoito, saattohoito, akuutti- ja hyvä perushoito, teknologia, sekä vinkkejä omasta työhyvinvoinnista huolehtimiseen. 

Ohjelma ja lisätiedot alkuvuoden SuPer-lehdessä ja tällä sivulla myöhemmin.

Turvallisuuskyselyn tulokset - näin lähihoitajat näkevät erityisryhmien asumisturvallisuuden 28.1.2020 klo 11.3015.30 SuPerin toimisto, Helsinki

Superin jäsenet ovat kertoneet työssään kokemistaan asiakasturvallisuuteen liittyvistä epäkohdista, mitoituksesta, koulutuksesta ja koulutustarpeista. Vastauksista saamme tietoa toimintamallien ja koulutuken kehittämiseen – tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan.

Ohjelma: turvallisuuskyselyn tulosten julkistus (pdf)

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Kevään DigiTaito -koulutukset

Miten hyödynnän tietokonetta? Miten opiskelen verkossa? 

Koulutuksesta saat kädestä pitäen opastusta tietokoneen ja muiden laitteiden peruskäyttöön sekä verkko-opiskeluun. Tutustumme myös uuteen Skarppi-oppimisalustaan, jossa SuPerin verkkokoulutukset jatkossa järjestetään. Lue lisää DigiTaito-koulutuksista.

Koulutuspäivät ovat:

 • 12.3.2020 
 • 28.4.2020 
 • 3.6.2020 

Voit valita koulutuspäivistä itsellesi sopivimman vaihtoehdon. 

Koulutukset pidetään SuPerin toimistolla Helsingissä, osoitteessa Ratamestarinkatu 12.

Koulutukset ovat maksuttomia ja ne järjestetään yhteistyössä DigiTaito -hankkeen kanssa. Tarjoamme osallistujille aamu- ja iltapäiväkahvit. Osallistujat vastaavat itse mahdollisista matka-, majoitus- ja lounaskustannuksista. 

SuPerin jäsenen, ilmoittaudu Oma SuPerissa, kirjaudu jäsensivulle/Oma SuPer/SuPer Tilaisuudet. Jos et vielä ole käynyt Oma SuPer -palvelussa, lue itsellesi ensin tunnukset. Katso kirjautumisohje.

HUOM! Ilmoittautuminen ei toimi Internet Explorer (IE) -selaimella tietoturvan vuoksi. Ole ystävällinen ja käytä Google Chrome, Edge, Safari, Firefox tai jotain muuta internetselainta. Lue lisätietoja täältä.

Muut kuin SuPerin jäsenet ilmoittautuvat sähköisellä lomakkeella.

Koulutuksesta listätietoja antaa merja.suomalainen@superliitto.fi 


SuPer Voimat käyttöön - onnistutaan yhdessä

Paikallisilla SuPer-toimijoilla on paras tietämys, mutta keinot saattavat puuttua. Mitä tehdä, kun jäsen ottaa yhteyttä ja asioihin pitää saada muutosta.

29.9.2020          Rovaniemi                    
29.9.2020          Joensuu                       
30.9.2020          Oulu                            
30.9.2020          Kuopio                         
1.10.2020          Vaasa                          
1.10.2020          Jyväskylä                     
3.11.2020          Tampere                      
3.11.2020          Lappeenranta               
4.11.2020          Pori                              
4.11.2020          Turku                           
5.11.2020          Helsinki                        

Kohderyhmä: Ammattiosaston hallituksen jäsenet, pääluottamusmiehet, luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut.

Toteutetaan alueellisena kutsukurssina. Kutsusta selviää ilmoittautumisohjeet ja ansionmenetysten korvaaminen.

  Opintomatka

  Jäsenten koulutusmatka 24.–28.8.2020, Unkari, Szolnok

  Koulutusmatkalla vierailemme sosiaali- ja terveydenhuollon erilaisissa työpaikoissa ja tutustumme unkarilaiseen kahvila- ja kylpyläkulttuuriin. Tapaamme myös unkarilaisen lliiton edutajan, jolta kuulemme työelämän tilanteesta hoito- ja kasvatusalalla ja Unkarin tilanteesta yleisesti.
  Matkalla on kaksi matkanjohtajaa ja vierailut tulkataan suomeksi. Majoitus on kylpylähotellissa, joten terminaalivedet tulevat tutuksi. Viimeisen päivän vietämme Budapestissa.

  Matkan hinta on 920 euroa, joka sisältää lentojen lisäksi vierailut, tulkkauksen, kuljetukset kohteeseen, majoituksen 2 hengen huoneessa Tisza hotellissa, sekä noin puolihoidon. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, etusija on ensikertalaisilla.

  Matkasta lisää Super-lehdestä ja näiltä sivuilta myöhemmin

  Lisätietoja leena.kaasinen@superliitto.fi

  Super-Proffs 2020, 21.–22.4.2020, Vasa

  Temat för SuPers yrkesrelaterade studiedagar i år är demensvård. I programmet finns föreläsningar om: Palliativ vård vid demens, Omvårdnad vid demens: Vårdfilosofi, Arbetssättet och palliativ vård på Silviahemmet (Stockholm), Smärta hos äldre multisjuka och smärta vid demens, Existentiell kris vid demens- stöd till närstående, Arbetstillfredställelse, stress och risken för utmattning. Årets föreläsare är Peter Strang, Johan Sundelöf och Petra Tegman.

  Deltagaravgiften för medlemmar är 220 € för två dagar och 150 € för en dag. I avgiften ingår föreläsningar, föreläsningsmaterial, lunch och kaffe.

  På grund av tekniska fel fungerar inte anmälningen ännu! Vi försöker åtgärda felet så fort som möjligt.

  Se programmet och tilläggsinformation.

  Anmälningen görs från och med den 13.1.2020 på adressen www.superliitto.fi/pa-svenska/aktuellt

  17. - 19.4.2020               Lapsimessut, Helsinki
  5. - 6.5.2020                 Terve-Sos, Jyväskylä
  11. – 14.5.2020              Taitaja-tapahtuma, SkillsFinland, Jyväskylä
  9. – 10.9.2020               Kuntamarkkinat, Helsinki
  11. – 13.9.2020              Osaava Nainen, Turku
  30.9. – 1.10.2020          Hyvä Ikä, Helsinki
  23.10.2020                    Varhaiskasvatus, Helsinki
  17.-18.11.2020                Mielenterveysmessut

  Varhaiskasvatuksen ammatilliset koulutuspäivät 23.–24.3.2020,  Congress Paasitorni, Paasivuorenkatu 5A, Helsinki

  Täydennyskoulutuspäivät on tarkoitettu kasvatusalalla työskenteleville lähihoitajille, lastenhoitajille, lastenohjaajille, päivähoitajille, perhepäivähoitajille ja kaikille kiinnostuneille. Lapsen turvallinen päivä koostuu monesta tekijästä. Koulutuspäivässä on tarjolla kattava ja laadukas luentopaketti näistä elementeistä.

  Vuorovaikutus työssä, varhaiskasvatussuunnitelman turvalliset perusteet, valvonta, lääkehoito, haastavat asiakastilanteet varhaiskasvatuksessa ja turvallisuussuunnitelma käytännössä. Työntekijän oma jaksaminen. Tule oppimaan ja saamaan uutta näkökulmaa työhösi sinulle suunnitelluille päiville.

  Katso koulutuspäivien ohjelma ja lisätiedot.

  SuPerin jäsenet, Ilmoittautuminen tästä, kirjaudu jäsensivulle/Oma SuPer/SuPer Tilaisuudet. Jos et vielä ole käynyt Oma SuPer -palvelussa, lue itsellesi ensin tunnukset. Katso kirjautumisohje.

  HUOM! Ilmoittautuminen ei toimi Internet Explorer (IE) -selaimella tietoturvan vuoksi. Ole ystävällinen ja käytä Google Chrome, Edge, Safari, Firefox tai jotain muuta internetselainta. Lue lisätietoja täältä.

  Muut kuin SuPerin jäsenet ilmoittautuvat sähköisellä lomakkeella, täytä koulutuspäivien ilmoittautumislomake tästä.

  _______________________________________________________________________________________________________________________________________________

  Työskenteletkö lasten kanssa tai oletko alasta kiinnostunut?

  Saat tietoa SuPerin varhaiskasvatuksen tapahtumista ja voit osallistua keskusteluun SuPerin jäsenten varhaiskasvatusryhmässä Facebookissa.