Ammatillinen koulutus

SuPerin maksullinen ammatillinen koulutus tarjoaa jäsenille erinomaisen mahdollisuuden kehittää omaa ammatillista osaamista.

Koronaviruksen aiheuttaman uhan vuoksi SuPerin liittohallituksen päätöksellä syksyn ammatilliset koulutukset on peruttu tai siirretty keväälle 2021. Katso tarkempi tieto koulutuksen kohdalta.
Ammatillinen edunvalvonta järjestää Webinaarit: Ympärivuorokautisen vanhustenhoidon henkilöstömitoitus 21.9 ja 28.9. (katso Muu koulutus), sekä Erikoissairaanhoidon webinaarin 2.12. (katso Ammatillinen täydennyskoulutus).

Lisätiedot ammatillisesta koulutuksesta: Raili Nurmi, puh. 09 2727 9172 tai raili.nurmi@superliitto.fi.


SuPerin järjestämä ammatillinen koulutus tällä sivulla:

Erikoissairaanhoidon ammatillinen koulutuspäivä järjestetään webinaarina 2.12.2020.

Hoitojaksot lyhenevät, sairaansijoja vähennetään ja yhä monisairaampia iäkkäitä hoidetaan erikoissairaanhoidossa. Kiihtyvä työtahti ja muuttuvat hoitomenetelmät edellyttävät laaja-alaista osaamista. Erikoissairaanhoidon webinaarin ohjelma on suunniteltu vastaamaan työelämän muuttuviin haasteisiin. Päivän luennot muodostuvat ajankohtaisista aiheista kuten lääkehoidon vaikutusten seuranta, saattohoidon toteutus vuodeosastolla, uniapnea tunnistaminen ja hoito, muistisairaan lääkkeetön hoito, sekä haavahoidon kulmakivet . 

Katso Ohjelma ja ilmoittautumisohjeet (PDF). Ilmoittautuminen alkaa 28.9.2020 jäsenille Oma SuPerissa ja ei-jäsenten ilmoittautumislinkki tulee tälle sivulle 28.9.2020. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 15.11.2020.

Webinaarin hinta on 50 €, se laskutetaan jälkikäteen.

Asiasta tiedotetaan myös Facebook-ryhmässä SuPer erikoissairaanhoito.

Lisätietoja ohjelman osalta elina.ottela@superliitto.fi, käytännön asioissa raili.nurmi@superliitto.fi

_____________________________________________________________________________

Vuoden 2021 Erikoissairaanhoidon ammatillisten koulutuspäivien ajankohta on 20.–21.5.2021

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

SuPer-ammattilainen, Congress Paasitorni, Paasivuorenkatu 5A, Helsinki

SIIRRETTY PIDETTÄVÄKSI 16.–17.3.2021

SuPerin ammatilliset opintopäivät tarjoavat laadukkaita ja monipuolisia luentoja. Opintopäiviltä saat työhösi uusia työkaluja ammatin tueksi ja työn kehittämiseen. Luentojen aiheita ovat muun muassa teknologian rooli työelämässä, psyykkisen kivun huomioiminen kohtaamisessa, aivoterveyteen ja mielialaan vaikuttava ravitsemus ja paljon muita ammattia tukevia ja ajankohtaisia luentoja. Päivien aikana sinulla on mahtava mahdollisuus verkostoitua ja keskustella muiden osallistujien kanssa työelämän ajankohtaisista asioista.

Ohjelma ja hinnat tulevat tälle sivulle alkusyksyllä.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Osastonsihteereiden ja vastaanottotyöntekijöiden ammatilliset koulutuspäivät, Congress Paasitorni, Paasivuorenkatu 5A, Helsinki

SIIRRETTY PIDETTÄVÄKSI 16.–17.3.2021

Työelämä muuttuu yhä nopeammin, digitalisaatio tekee tuloaan, vuorovaikutustaidot korostuvat moninaisissa hoito- ja yhteydenpitotilanteissa, jaksaminen ja oma hyvinvointi ovat koetuksella. Tule kuuntelemaan, oppimaan, ja verkostoitumaan ammatillisilla koulutuspäivillä, jotka on tarkoitettu kaikille vastaanotoilla ja osastonsihteereinä työskenteleville. 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Varhaiskasvatuksen ammatilliset koulutuspäivät, Congress Paasitorni, Paasivuorenkatu 5A, Helsinki

SIIRRETTY PIDETTÄVÄKSI 16.–17.3.2021

Täydennyskoulutuspäivät on tarkoitettu kasvatusalalla työskenteleville lähihoitajille, lastenhoitajille, lastenohjaajille, päivähoitajille, perhepäivähoitajille ja kaikille kiinnostuneille. Lapsen turvallinen päivä koostuu monesta tekijästä. Koulutuspäivässä on tarjolla kattava ja laadukas luentopaketti näistä elementeistä.

Vuorovaikutus työssä, varhaiskasvatussuunnitelman turvalliset perusteet, valvonta, lääkehoito, haastavat asiakastilanteet varhaiskasvatuksessa ja turvallisuussuunnitelma käytännössä. Työntekijän oma jaksaminen. Tule oppimaan ja saamaan uutta näkökulmaa työhösi sinulle suunnitelluille päiville.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Välinehuollon ammatillinen koulutuspäivä 9.9.2020 Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Santalahdentie 10, Tampere

PERUTTU

Välinehuolto kehittyy kovaa vauhtia. Oman ammattitaidon ylläpitäminen on välttämätöntä. Välinehuollon ammatilliseen koulutuspäivään on koottu keskeisimmät aiheet välinehuoltajien työssä. 

Lisätietoja ohjelman osalta elina.ottela@superliitto.fi, käytännön asioissa raili.nurmi@superliitto.fi

WEBINAARI: YMPÄRIVUOROKAUTISEN VANHUSTENHOIDON HENKILÖSTÖMITOITUS

Vanhuspalvelulain uudistus tulee voimaan 1.10.2020. Tule kuuntelemaan mikä muuttuu, miksi ja mitä se käytännössä tarkoittaa.

SuPer järjestää kaksi saman sisältöistä webinaaria maanantaina 21.9. ja maanantaina 28.9. klo 16−18.

Vastaamme myös kysymyksiin.

Webinaarissa on puhumassa SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola sekä asiantuntija Sari Ilonummi.

Webinaari on avoin kaikille. Tervetuloa!

Lisätietoa asiantuntija; Sari Ilonummi etunimi.sukunimi@superliitto.fi / puh. 09 27279152

Katso myös

Hoitajamitoitus 0,7 tulossa lakiin

SuPer vanhustenhoidon asialla

____________________________________________________________________________________________________________________________

Turvallisuuskyselyn tulokset – näin lähihoitajat näkevät erityisryhmien asumisturvallisuuden 28.1.2020, SuPerin toimisto, Helsinki

SuPerin jäsenet ovat kertoneet työssään kokemistaan asiakasturvallisuuteen liittyvistä epäkohdista, mitoituksesta, koulutuksesta ja koulutustarpeista. 

Katso tallenne tilaisuudesta.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

DigiTaito-koulutukset

Kotihoidon työntekijöille suunnattu maksuton DigiTaito-verkkovalmennus 26.8.–19.10.2020. 


SuPer Voimat käyttöön – onnistutaan yhdessä

SIIRRETTY SYKSYYN 2021

Paikallisilla SuPer-toimijoilla on paras tietämys, mutta keinot saattavat puuttua. Mitä tehdä, kun jäsen ottaa yhteyttä ja asioihin pitää saada muutosta.

29.9.2020         Rovaniemi                    
29.9.2020         Joensuu                       
30.9.2020         Oulu                            
30.9.2020         Kuopio                         
1.10.2020          Vaasa                          
1.10.2020          Jyväskylä                     
3.11.2020          Tampere                      
3.11.2020          Lappeenranta               
4.11.2020          Pori                              
4.11.2020          Turku                           
5.11.2020          Helsinki                        

Kohderyhmä: Ammattiosaston hallituksen jäsenet, pääluottamusmiehet, luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut.

Toteutetaan alueellisena kutsukurssina. Kutsusta selviää ilmoittautumisohjeet ja ansionmenetysten korvaaminen.

  Opintomatka

  Jäsenten koulutusmatka 24.–28.8.2020, Unkari, Szolnok

  HUOM! Koulutusmatka on peruttu.

  Koulutusmatkalla vierailemme sosiaali- ja terveydenhuollon erilaisissa työpaikoissa ja tutustumme unkarilaiseen kahvila- ja kylpyläkulttuuriin. Tapaamme myös unkarilaisen liiton edustajan, jolta kuulemme työelämän tilanteesta hoito- ja kasvatusalalla ja Unkarin tilanteesta yleisesti.

  Matkalla on kaksi matkanjohtajaa ja vierailut tulkataan suomeksi. Majoitus on kylpylähotellissa, joten terminaalivedet tulevat tutuksi. Viimeisen päivän vietämme Budapestissa.

  Matkan hinta on 920 euroa, joka sisältää lentojen lisäksi vierailut, tulkkauksen, kuljetukset kohteeseen, majoituksen 2 hengen huoneessa Tisza-hotellissa sekä noin puolihoidon. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, etusija on ensikertalaisilla.

  Lisätietoja leena.kaasinen@superliitto.fi

  SUPER PROFFS -STUDIEDAGAR 9.–10.2.2021

  Temat för SuPers yrkesrelaterade studiedagar i år är demensvård. I programmet finns föreläsningar om: Palliativ vård vid demens, Omvårdnad vid demens: Vårdfilosofi, Arbetssättet och palliativ vård på Silviahemmet (Stockholm), Smärta hos äldre multisjuka och smärta vid demens, Existentiell kris vid demens- stöd till närstående, Arbetstillfredställelse, stress och risken för utmattning. Årets föreläsare är Peter Strang, Johan Sundelöf och Petra Tegman.

  Deltagaravgiften för medlemmar är 220 € för två dagar och 150 € för en dag. I avgiften ingår föreläsningar, föreläsningsmaterial, lunch och kaffe.

  5.6.5.2020              Terve-Sos, Jyväskylä  –> SIIRRETTY 27.–28.4.2021
  11.–14.5.2020            Taitaja-tapahtuma, SkillsFinland, Jyväskylä –> PERUTTU
  21.–23.8.2020           Lapsimessut, Helsinki –> SIIRRETTY 7.9.5.2021
  11.–13.9.2020            Osaava Nainen, Turku -> PERUTTU
  30.9.–1.10.2020        Hyvä Ikä, Helsinki -> SIIRRETTY 22.–23.4.2021
  23.10.2020                Varhaiskasvatus, Helsinki -> Verkossa
  17.18.11.2020           Mielenterveysmessut -> Verkossa

  Hyvinvointia leikistä -seminaari

  Seminaari järjestetään torstaina 5.11.2020 kello 12–16, Kansallismuseon auditoriossa Helsingissä. Voit osallistua tapahtumaan myös verkossa.

   

  Varhaiskasvatuksen ammatilliset koulutuspäivät 20.–21.10.2020,  Congress Paasitorni, Paasivuorenkatu 5A, Helsinki

  SIIRRETTY PIDETTÄVÄKSI 16.–17.3.2021

  Täydennyskoulutuspäivät on tarkoitettu kasvatusalalla työskenteleville lähihoitajille, lastenhoitajille, lastenohjaajille, päivähoitajille, perhepäivähoitajille ja kaikille kiinnostuneille. Lapsen turvallinen päivä koostuu monesta tekijästä. Koulutuspäivässä on tarjolla kattava ja laadukas luentopaketti näistä elementeistä.

  Vuorovaikutus työssä, varhaiskasvatussuunnitelman turvalliset perusteet, valvonta, lääkehoito, haastavat asiakastilanteet varhaiskasvatuksessa ja turvallisuussuunnitelma käytännössä. Työntekijän oma jaksaminen. Tule oppimaan ja saamaan uutta näkökulmaa työhösi sinulle suunnitelluille päiville.

  _______________________________________________________________________________________________________________________________________________

  Työskenteletkö lasten kanssa tai oletko alasta kiinnostunut?

  Saat tietoa SuPerin varhaiskasvatuksen tapahtumista ja voit osallistua keskusteluun SuPerin jäsenten varhaiskasvatusryhmässä Facebookissa.